måndag 18 januari 2016

Fallout 4Fallout 4 är en minispelssamling med kopior på fyra klassiska arkadspel och ett rollspel. De är väldigt begränsade, trots PS4ans prestanda. Istället för att lägga krutet på att på dessa fem spel, så har Bethesda skapat en gigantisk hubvärld där man måste kämpa sig igenom ett postapokalyptiskt Boston för att samla ihop spelen.
Den är fylld till bredden diverse muterade monster, banditer och nån slags terminator-ripoffs. Dessutom så måste man göra en massa uppdrag som främst handlar om att hitta sin försvunna son.
Det första minispelet hittar man som tur är tidigt, så man slipper börja med att virra omkring i ödelandet innan man får komma igång. Det heter Red Menace och påminner en hel del om det första Donkey Kong och fungerar som man kan försvänta sig; hoppa över bollar och akta sig för fallande bomber. Enkelt och underhållande.
Det andra spelet jag lyckades hitta fanns i Museum of Freedom och heter Atomic Command och är såklart en kopia på Missile Command. Det var helt hopplöst att spela med PS4ans handkontroll, så jag var tvungen att dra fram min iPad, ladda ner appen Fallout Pip-Boy och synka den med Ps4an. Då kunde jag använda touch-skärmen för att klicka var jag vill skicka mina missiler. Väldigt roligt spel, men onödigt omständigt för att få spela det med vettiga kontroller.
Zeta Invaders som är en finfin hyllning till Space Invaders hittade jag hos en noir-inspirerad privatdetektiv som heter Nick Valentine. Där gäller det att skjuta ner invaderande rymdvarelser, som stadigt kommer närmare jorden.
Den svagaste delen i samlingen är helt klart Pipfall, som man hittar i Fort Hagen. Det är ett plattformsspel med dålig kontroll och knasiga hitboxar. Med tanke på att originalet inte var någon favorit hos mig, så faller sig det naturligt att jag aldrig spelade Pipfall särskilt mycket.
Det Sista och helt klart bästa av spelen heter Grognac the Barbarian and the Ruby Ruins. Det är ett episkt rollspel där man får följa Grognak på sitt äventyr för att stoppa den onda Grelok. Spännande snyggt och en lysande originell handling. Spela för bövelen!

Så för att sammanfatta Fallout 4 så finns det tre halvroliga och ett tråkigt arkadspel, men det hela vägs upp av ett lysande fantasyäventyr bland barbarer, trollkarlar och orcs. Synd bara att det hela inramas av en gigantisk värld som måste utforskas för att få ta del av det viktiga.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar